Internet

Allereerst is het wellicht van belang op te weten wat internet eigenlijk is.

Het internet is een netwerk van een wereldwijd computernetwerk. Miljoenen computers zijn aangesloten op een aantal verbindingen (backbones). Het internet maakt het tegenwoordig mogelijk om informatie uit te wisselen tussen computersystemen, dit kunnen bedrijven, particulieren en instellingen zijn.
 
Het internet werd in eerste instantie gebruikt als een netwerk voor militaire en onderzoeksinstellingen in Amerika. Tegenwoordig is het internet wereldwijd bij iedereen bekend en is het een massamedium geworden. De computersystemen kunnen particulier zijn of kunnen onderdeel zijn van een bedrijfsnetwerk. Bij de laatste vorm zijn alle bedrijfscomputers verbonden via een centrale computer.
 
Op het internet is tegenwoordig bijna alle informatie te vinden en in allerlei vormen beschikbaar. Wanneer je informatie wilt vinden in het netwerk is het belangrijk dat je je kunt verplaatsten hierin. Voor deze verplaatsing bestaan zogenoemde navigatiediensten. De bekendste daarvan is www, of terwijl World Wide Web. Bekende diensten van het internet zijn e-mail, FTP en usenet.
 

Maar hoe werkt het internet?

Het internet is een koppeling van ontzettend veel netwerken. Door deze netwerken staan miljoenen computers met elkaar in verbinding en kunnen ze allemaal informatie met elkaar uitwisselen. De verbinding tussen alle computers komt tot stand door een telefoonverbinding, kabel-internet en ADSL.


Discussieer en antwoord

Gerelateerd